Kallelser

Hur du upptäcker Guds plan med dig

8 steg för urskillning

- Var Tyst för att höra Herrens röst som kallar dig. Ta dig tid att be och meditera i tystnad om din kallelse, särskilt inför det heliga Sakramentet.

- Finn en andlig vägledare, någon du kan vara öppen med, som kan hjälpa dig att utveckla din relation med Gud och att lära känna dig själv bättre.

- Fråga en präst, broder eller syster i din församling om att få kontakt med en kallelseansvarig andlig vägledare.

- Läs om religiöst och prästerligt liv. Titta i en bra tidskrift om kallelser och läs annonserna.

- Skriv till kommuniteterna som intresserar dig.

- Besök dem som du känner dig kallad till.

- Bygg upp en relation med den kommunitet där du har en känsla av att komma hem. Bli involverad i dess aktiviteter (på sommaren, eller varje månad). Tala inte bara med dem, utan vandra med dem också.

- Vänta på Herren. Att urskilja din kallelse är en process. Guds tajming är alltid perfekt, men den tycks sällan vara snart nog!

Kom ihåg, om du FRÅGAR, SÖKER, KNACKAR på dörren, kanske du inte finner den kallelse du trodde att du skulle finna, men genom att försöka har du fått en av de viktigaste sakerna i livet - självkännedom...